vrijdag 1 april 2011

Breien!

Vroeger wilde ik altijd leren breien. En tot grote frustratie van mijn moeder had ik toen de coördinatie er simpelweg nog niet voor. Maar gelukkig kan ik inmiddels (nu ik volgens de wet volwassen ben) wel breien! En het gaat me nog best goed af :)

Rond de kerst had ik armwarmers voor mezelf gebreid op vier pennen. Ik had er alleen telkens geen foto van gemaakt. Maar afgelopen zondag ben ik samen met mijn lieve vriendje toch maar een fotoshoot gaan houden van mijn gebreide dingetjes. Met mijzelf als model. De patronen van de col en de armwarmers komen uit het boekje "Vampire Knits" waar nog meer hele mooie patronen instaan.

De col vormde voor mij wel echt een uitdaging. Ik had nog nooit op rondbreinaalden gebreid en kabels had ik ook nog nooit geprobeerd. Maar mijn vriendinnetje was er mee bezig en ik vond hem zo mooi worden! Die moest ik zelf ook gewoon maken! Met een hoop geduld is het uiteindelijk gelukt, nadat ik het beginnetje doorhad ging het eigenlijk aan een stuk door. Ik ben er zelf echt super trots op! Nu is het wel een beetje jammer dat het mooi weer begint te worden maar ik ben in ieder geval alweer klaar voor de volgende winter!
De foto´s zijn gemaakt door Reinier Bos

3 opmerkingen:

 1. Je maakt superleuke ami's en andere haaksels! Ik heb je daarom de Liebster blog award gegeven. Kijk even op mijn blog hoe je hem in ontvangst neemt.(http://wateendotti.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind het allebei erg geslaagd! En ik ken dat gevoel dat je iets moeilijks toch kan;), ik had dat ook toen ik voor het eerst kabels breide :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Col is goed gelukt! Zo eentje zou ik ook nog wel willen.
  Misschien toch maar eens een poging gaan wagen tot breien.
  Vind het al een kunst dat ik kan haken. Kwestie van oefenen oefenen..

  Leukleukleuk

  Liefs Kaatje

  BeantwoordenVerwijderen